HOME -> anunturi
 

 

 

Anunturi

Decembrie 2017

Fiind primiti cu deschidere si caldura de catre comunitatea din Schomberg, este foarte important sa dam dovada de respect, intelegere si ca prezenta noastra acolo nu tulbura in nici un fel atmosfera patriarhala care domneste in acea zona.Va rugam sa parcati dupa cum indica harta atasata acestui link.

********************************************************************************* Programul slujbelor de sarbatori

Iubiti credinciosi,
pentru perioada Sarbatorilor, Biserica noastra va avea urmatorul program:

Dec 24 (Duminica) - Ajunul Craciunului
- ora 10:00 Slujba Utreniei
- ora 10:30-12:30 Sf. Liturghie urmata de Concertul de colinde si serbarea copiilor in prezenta Mosului. Dupa concert, Biserica noastra va rasplati colindatorii cu cozonac si un pahar cu vin.

Dec 25 (Luni) - Nasterea Domnului (Craciunul)
- ora 10:00 Slujba Utreniei
- ora 10:30-12:30 Sf. Liturghie - Pastorala de Craciun

Dec 26 (Marti) - A doua zi de Craciun
- ora 10:00 Slujba Utreniei
- ora 10:30-12:30 Sf. Liturghie

Dec 31 (Duminica) - Ajunul de Anul Nou
- ora 17:00-18:00 Slujba Vecerniei cu Litie

Ian 1 (Luni) - Ziua de Anul Nou
- ora 10:00 Slujba Utreniei
- ora 10:30-12:30 Sf. Liturghie urmata de Dezlegarile Sf. Vasile cel Mare

Ian 7 (Duminica) - Soborul Sf. Prooroc Ioan Botezatorul
- ora 10:00 Slujba Utreniei
- ora 10:30-12:30 Sf. Liturghie urmata de Sfintirea Aghiasmei celei Mari*********************************************************************************

Slujba Vecerniei cu acatist, Dezlegari si Spovedanii

Iubiti credinciosi,

In fiecare zi de Sambata din perioada acestui Post, Biserica noastra va avea urmatorul program:
- 17:00 - 19:00 - Consiliere credinciosi
- 19:00 - 20:00 - Slujba Vecerniei cu Acatist
- 20:00 - 22:00 - Dezlegari si spovedanii, urmand ca credinciosii spovediti sa se impartaseasca in urmatoarea zi, Duminica, la Sfanta Liturghie.


*********************************************************************************

Duminica 7 Ianuarie 2018 dupa Sfanta Liturghie, va avea loc Sfintirea Aghiasmei Mari, dupa care voi merge sa sfintesc casele dumneavoastra in fiecare zi de Miercuri, Sambata si Duminica, pana la epuizarea adreselor.

Sfintirea caselor se face cu programare si de aceea va rog sa ma contactati prin email, telefonic sau sa va inscrieti pe tabelul de la Biserica, pe care il gasiti pe masa cu lumanari.

Inscrierile se fac pana la sfarsitul lunii Decembrie.

Dupa cum sufletul are nevoie de o renastere si o primenire prin taina spovedaniei, tot asa si casa in care locuim trebuie sfintita si primenita prin binecuvantarea preotului, intru lumina unui inceput de An.

*********************************************************************************

Postul Nasterii Domnului

Iubiti credinciosi,

De miercuri, 15 Noiembrie, intram in Postul Nasterii Domnului, 15 Noiembrie - 24 Decembrie.
Acest Post este primul din anul bisericesc si ultimul din anul civil. Din randuielile bisericesti aflam ca se lasa sec in seara zilei de 14 noiembrie, insa cand aceasta data cade miercurea sau vinerea, se lasa sec cu o zi mai inainte.
Prin durata lui de 40 de zile, ne amintim de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, cand acesta astepta sa primeasca cuvintele lui Dumnezeu scrise pe lespezile de piatra ale Tablelor Legii.
Astfel si noi crestinii, postind 40 de zile, ne invrednicim sa primim pe Cuvantul lui Dumnezeu intrupat si nascut din Fecioara Maria.
Din momentul in care Moise a primit de la Dumnezeu cele 10 porunci, a inceput ascensiunea omului. Omul a inceput sa se ridice, sa se inalte. Cine suntem si ai cui suntem, de unde venim si ce datorii avem, incredintanduni-se si caile prin care sa ajungem la normalitate: I. Legea, porunca II. Harul si Adevarul care a venit prin Iisus Hristos, pentru ca omul are un scop etern.

In postul Craciunului avem dezlegare la peste in fiecare Sambata si Duminica, precum si la sarbatorile din cadrul acestui post:
21 Noiembrie - Intrarea in biserica a Maicii Domnului
30 Noiembrie - Sf. Ap. Andrei, cel intai chemat, ocrotitorul Romaniei
6 Decembrie - Sf. Ierarh Nicolae

Pe langa momentele lumesti care ne impresoara, sa nu uitam ca avem si o datorie sufleteasca, de a ne marturisi pacatele si a ne impartasi, ca prin lumina acestei curatiri interioare sa simtim pe deplin bucuria Nasterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Post usor!

*********************************************************************************