HOME -> anunturi
 

 

 

Anunturi

Iubiti credinciosi,

In aceasta seara, Martie 17, 2020 am primit Directiva Arhiereasca privind raspandirea Coronavirusului, care aduce urmatoarele directive:

a) - Suprimarea a orice fel de intrunire din cadrul parohiilor: liturgica, administrativa si sociala, cel putin pana la data de 31 Martie;

b) - Nu vor fi programate slujbele care se tin de obicei in aceasta perioada din Post al anului bisericesc: Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite, Acatiste, Sf. Maslu, Spovedania;

b) - Nu se da binecuvantarea de a se oficia Sfanta Liturghie doar de catre preot si cantor;

c) - Daca cineva se afla in situatie critica, preotul are binecuvantarea de a-i duce Sfanta Impartasanie bolnavului in cauza;

d) - Reprogramarea slujbei de Botez daca aceasta a fost programata;

e) - Inmormantarile sa aiba loc in cadrul caselor funerare; ROEA: https://roea.org/news_200317_3

Sunt convins ca Sfantului Sinod al Bisericii noastre nu i-a fost usor sa ia o asemenea decizie, dar sa nadajduim ca este un demers pozitiv pentru a stopa raspandirea virusului.

Va indemn sa postiti si sa va rugati fierbinte in fata icoanelor asa cum o faceam in Biserica si sa aveti incredintarea ca Dumnezeu aude glasul rugaciunii voastre spre insanatosirea si pacea acestei lumi.

Haideti sa cadem in genunchi impreuna la Rugaciunea in Comun cu urmatorul program:

Seara de la ora 21:00 si dimineata de la ora 8:00 - fiti punctuali sa incepem rugaciunea deodata, asa cum ne rugam la Sfanta Biserica. 

Incepem cu rugaciunile incepatoare si pe urma fiecare isi va rosti mai departe rugaciunile apropiate sufletului sau. 

Sa aveti candela sau lumanarea aprinsa, in genunchi si cu gandul la rugaciune, ca sa dobandim sanatatea, pacea si linistea de la Dumnezeu!

Cu aleasa binecuvantare,

Pr. Ciprian Pasca 

416 835 1223

Post binecuvantat!

 *********************************************************************************