HOME -> anunturi
 

 

 

Anunturi*************************************************************************

In Postul Adormirii Maicii Domnului (1 august - 14 august) vom savarsi Paraclisul Maicii Domnului ora 8:00PM - in fiecare Luni, Miercuri, Vineri si Sambata.

"Paraclisul Maicii Domnului" pentru tiparire (pdf)

*************************************************************************

Cu bucurie anuntam ca bisericile se vor redeschide credinciosilor in data de 12 Iunie 2020, pentru numai 30% din capacitatea maxima a bisericii.

Pentru a oferi tuturor credinciosilor posibilitatea de a participa la Sfanta Liturghie va rugam sa va inscrieti pe lista saptamanala a slujbelor ce se vor desfasuta in biserica noastra.

MASCA ESTE OBLIGATORIE! Va rugam sa va aduceti propria masca.

Accesati acest link pentru a va inscrie pe lista....

Inainte de a veni la biserica, va rugam completati si tipariti (cine are aceasta posibilitate) documentele de mai jos (Pomelnic si Chestionar COVID-19) pe care trebuie sa le inmanati consilierului parohial prezent.
Prin completarea acestor documente in avans vom evita intarzierea inceperii Sfintei Liturghii.

Pomelnic.pdf

Chestionar COVID-19.pdf

Multumim.

Doamne Ajuta!


************************************************

Iubiti credinciosi,

Datorita situatiei de incertitudine in care ne aflam, impreuna cu Consiliul Parohial si forurile ierarhice superioare, am hotarat reprogramarea sfintirii bisericii noatre pentru data de 22 Mai 2021, sperand ca pentru aceasta data sa fim in starea de normalitate.

Daca traficul aerian revine la normal, ar fi posibil sa primim delegatia preotilor de la Mitropolia Moldovei care sa insoteasca vesmantul Cuvioasei Parascheva si sa pregatim un program liturgic de intampinare si asezare a vesmantului in racla Bisericii noastre. Acest moment este dedicat zilei de 19 Septembrie 2020 (va vom tine va tin la curent cu detaliile in acest sens.)

Doamne ajuta!************************************************

In aceasta seara, Martie 17, 2020 am primit Directiva Arhiereasca privind raspandirea Coronavirusului, care aduce urmatoarele directive:

a) - Suprimarea a orice fel de intrunire din cadrul parohiilor: liturgica, administrativa si sociala;

b) - Nu vor fi programate slujbele care se tin de obicei in aceasta perioada din Post al anului bisericesc: Liturghia Darurilor mai Inainte Sfintite, Acatiste, Sf. Maslu, Spovedania;

b) - Nu se da binecuvantarea de a se oficia Sfanta Liturghie doar de catre preot si cantor;

c) - Daca cineva se afla in situatie critica, preotul are binecuvantarea de a-i duce Sfanta Impartasanie bolnavului in cauza;

d) - Reprogramarea slujbei de Botez daca aceasta a fost programata;

e) - Inmormantarile sa aiba loc in cadrul caselor funerare; ROEA: https://roea.org/news_200317_3

Sunt convins ca Sfantului Sinod al Bisericii noastre nu i-a fost usor sa ia o asemenea decizie, dar sa nadajduim ca este un demers pozitiv pentru a stopa raspandirea virusului.

Va indemn sa postiti si sa va rugati fierbinte in fata icoanelor asa cum o faceam in Biserica si sa aveti incredintarea ca Dumnezeu aude glasul rugaciunii voastre spre insanatosirea si pacea acestei lumi.

Haideti sa cadem in genunchi impreuna la Rugaciunea in Comun cu urmatorul program:

Seara de la ora 21:00 si dimineata de la ora 8:00 - fiti punctuali sa incepem rugaciunea deodata, asa cum ne rugam la Sfanta Biserica. 

Incepem cu rugaciunile incepatoare si pe urma fiecare isi va rosti mai departe rugaciunile apropiate sufletului sau. 

Sa aveti candela sau lumanarea aprinsa, in genunchi si cu gandul la rugaciune, ca sa dobandim sanatatea, pacea si linistea de la Dumnezeu!

Cu aleasa binecuvantare,

Pr. Ciprian Pasca 

416 835 1223

Post binecuvantat!

 *********************************************************************************