HOME -> anunturi
 

 

 

Anunturi

Programul liturgic 14 - 28 August 2022

14 August (Duminica) - ora 9:30 AM - Spovedanii; ora 10:30 AM - Sf. Liturghie Arhiereasca - savarsita de Preasfintitul Andrei

15 August (Luni) - ora 10:00 AM - Adormirea Maicii Domnului - Sf. Liturghie Arhiereasca - savarsita de Preasfintitul Andrei

21 August (Duminica) - ora 10:30AM - Sf. Liturghie

28 August (Duminica) - ora 10:30AM - Sf. Liturghie**********************************************************************************

In fiecare duminica - ora 10:30 AM - Sf. Liturghie.

3 August (Miercuri) - ora 8:00 PM - Paraclisul Maicii Domnului

5 August (Vineri) - ora 8:00 PM - Paraclisul Maicii Domnului

***********************************************************************************

2 Iunie 2022 - ora 10:00 am - Sfanta Liturghie - Inaltarea Domnului

***********************************************************************************

27 Mai - Vineri - ora 19:00 - Primirea Ierarhilor si Vecernia Innoirii", cu slujba in sobor.

28 Mai - Sambata
- ora 9:00 - Primirea si intampinarea Ierarhilor
- ora 9:30 - 13:00 - Slujba de sfintirea a Bisericii si Sfanta Liturghie in sobor
- ora 18:00 - 22:00 - Banchetul Festiv cu ocazia sfintirii bisericii

29 Mai - Duminica
- ora 9:30 - Primirea Ierarhului PS Iustin
- ora 10:00 - Sfanta Liturghie arhiereasca
- ora 12:30 - Picnic cu ocazia sfintirii bisericii cu meniu inclus. Donatiile sunt binevenite.

Invitati speciali la picnic:
- Mariana Anghel si Adriana Anghel cu spectacol de muzica populara si pricesne.
- Grupul de dans popular al tinerilor de la Kitchener (de la biserica Sfantul Ioan Botezatorul din Kitchener) cu un colaj de dansuri populare.


***************************************************************************

Iubiti credinciosi,

evenimentul sfintirii bisericii, va avea loc Sambata 28 Mai 2022 ora 9:00, cu participarea a patru Ierarhi (episcopi):

IPS Arhiepiscop Nathaniel al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America

IPS Arhiepiscop Irenee de Ottawa si al Arhiepiscopiei Ortodoxe din Canada

PS Parinte Andrei Ep Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din America

PS Parinte Iustin Episcopul Maramuresului si Satmarului


(PS Parinte Iustin, vine insotit de o delegatie de 7 membrii de la Episcopia MM, care vor ajunge in aeroportul din Toronto Terminal 1, Marti 24 Mai, ora 12:30. Va asteptam sa va alaturati noua celor care vom fi prezenti la aeroport, sa spunem bun venit distinsei delegatii, cu paine, sare, tricolor si porturi populare.)

Sfintirea sau resfintirea unei biserici este un lucru rar ce nu se intampla in fiecare zi si scrie o pagina de istorie aici pe acest Continent Nord-American, incununand osteneala tuturor celor care au contribuit la "podoaba casei" Domnului.

Acest eveniment dinainte pregatit si mult asteptat, e o sarbatoare stralucita cu solemnitate si emotii profunde.

Participa ierarhul locului alaturi de alti ierarhi invitati, inconjurati de un impresionant sobor de preoti care prin rugaciunile rostite - inainte de Sf. Liturghie - sfintesc noul locas atat in interior cat si in exterior.

Multe dintre actele liturgice din cadrul ceremoniei sfintirii sau resfintirii unui nou lacas de cult se observa cu ochiul liber, de catre orice binecredincios, cum ar fi: Inconjurul bisericii de trei ori cu soborul de preoti si credinciosii, care canta imnul ingeresc "Sfinte Dumnezeule", ungerea Bisericii cu Sfantul Mir in cele patru puncte cardinale, stropirea cu aghiasma, rugaciuni speciale.

In Sfantul Altar se mai petrece un lucru pe care credinciosii nu-l pot observa: in prezenta Arhiereilor in masa altarului in piciorul central al mesei care are o scobitura in mijloc, se aseaza un pretios dar si anume o cutiuta cu moaste de sfant si hrisovul sau (documentul/actul de sfintire) semnat de arhiereu, preotul paroh si preotii impreuna slujitori, dupa care se pecetluieste cu ceara, urmeaza spalarea mesei cu apa de trendafiri si cu Sfantul Mir, apoi in cele patru colturi se aseaza chipurile celor patru evanghelisti: Matei, Marcu, Luca si Ioan.

La final masa se imbraca cu camasa permanenta dupa care se invesmanteaza cu acoperamintele festive, totul fiind gata sa inceapa Sfanta Liturghie.

Dupa savarsirea liturghiei, seara de la orele 18:00 va avea loc Banchetul festiv si Gala de premiere a ctitorilor si a sponsorilor evenimentului nostru, la Nobleton Golf Club (7min. de la Biserica).

Sala acomodeaza 270 de persoane, nu se cere dovada vaccinului COVID, adica suntem fara restrictii.

In cadrul banchetului, pe langa cuvantarile de cuviinta, vom avea si spectacol de muzica populara cu īndragita artista de muzica populara Mariana Anghel alaturi de fiica dansei Adriana Anghel, venite special din Romania pentru acest moment.

Pret bilet ADULT $125.00, Copil sub 12 ani $60.00 (mese rotunde de 10 pers.) Biletele se pot cumpara online la adresa www.bilete.ca (accesul pentru cumpararea biletelor va fi activat incepand cu ziua de Luni, 2 Mai 2022 pana Miercuri, 18 Mai 2022.

Pentru un asemenea eveniment special, avem nevoie de sponsori care vor fi premiati seara in cadrul banchetului festiv, fiind nominalizati si compensati cu trofee in functie de categoria la care doresc sa se inscrie:

Bronz $1500
Argint $2500
Aur $3000
Platina $4000

Pentru inscrierea pe lista ca "Sponsor al Evenimentului" - persoana de contact - Pr. Ciprian Pasca.

Oricine poate participa ca si sponsor al evenimentului, iar pe trofeu va fi placat evenimentul, cu numele donatorului si al Bisericii.(eliberam chitanta de donatie).

Mega evenimentul din comunitatea noastra va fi mediatizat cat de curand pe toate retelele de socializare posibile, cu rugamintea sa distribuiti mai departe pe toate sursele dumneavoastra de postare.

Va asteptam cu drag!

Va rugam sa reveniti site-ul bisericii noastre pentru ultimele detalii.

Cu aleasa pretuire si respect,
Pr. Ciprian Pasca
416 835 1223

Doamne ajuta!

***************************************************************************

Sfintirea bisericii va avea loc pe data de 28 Mai 2022. Vom reveni cu detalii.

***************************************************************************
Iubiti credinciosi,

Am marea bucurie de a va face cunoscut faptul ca prin incredintarea Inaltpreasfintitului Parinte Teofan Mitropolitul Moldovei, am primit ca sfant odor din partea Mitropoliei Iasilor, "Vesmantul Cuvioasei Maicii noastre Parascheva", spre a fi asezat in racla Bisericii noastre pentru a fi pastrat peste veacuri, atata timp cat va exista suflare de roman peste aceste tinuturi.

Cu acest vesmant a fost acoperita pentru o perioada de timp Cuvioasa, iar acum avem deosebita onoare si nevrednicie de a-l avea in Biserica noastra si de a-l putea atinge.

*************************************************************************