HOME -> Evenimente
 

Evenimente

In duminica a 6-a dupa Sfintele Pasti, a vindecarii orbului, din incredintarea si cu binecuvantarea IPS Arhiepiscop Nathanaiel, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului a savarsit Sfanta Liturghie la biserica cu hramurile „Sfantul Proroc Ilie Tesviteanul” si „Sfanta Cuvioasa Parascheva” din Schomberg, Toronto, Canada, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. Din soborul parintilor slujitori au facut parte membrii Delegatiei Eparhiale insotitoare: Arhim. Dr. Casian Filip, consilier social-filantropic si misionar si eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfanta Treime" din Baia Mare, Pr. Ioan Socolan, protopopul Satmarului, Pr. Gabriel Gorgan, Arhid. Teodosie Bud, consilier economic si Arhid. Nifon Motogna, administratorul Catedralei Episcopale „Sfanta Treime”, Pr. Ciprian Pasca, Protos. Arsenie, secretarul de cabinet al Mitropolitului Moldovei si Protos. Dr. Chesarie Bertea de la biserica „Sfanta Maria” din New York.

Preasfintitul Parinte Episcop Iustin a rostit un cuvant de invatatura facand referire la pericopa evanghelica care a fost citita in cadrul Sfintei Liturghii. „Suntem in zi de sarbatoare, in a doua zi dupa evenimentul unic si sfant din viata parohiei dumneavoastra care a rezultat in urma ravnei unice a parintelui Ciprian si a comunitatii, fiind impodobita in chip duhovnicesc de prezenta fiecarui credincios in parte”, a precizat Preasfintitul Parinte Iustin.

„In duminica aceasta, a sasea dupa Praznicul Invierii Domnului, Mantuitorul savarseste o minune mare. Dumnezeu lucreaza in timpul Sau si il tamaduieste pe acest bolnav, redandu-i integritatea fizica si demnitatea umana. Hristos, Fiul lui Dumnezeu, nu a pus niciodata la indoiala stiinta medicala, ci a intervenit acolo unde nu a reusit omul. Trebuie sa intelegem si faptul ca Dumnezeu este acolo atunci cand nu ne asteptam; intervine pedagogia divina. Orbul nu a cerut, ci a fost acolo, la momentul potrivit. Suferinta innobileaza si ne ridica din adancul pacatelor, tamaduind, prin puterea vindecatoare a lui Hristos, sufletele si trupurile noastre”, a explicat Preasfintia Sa.

In incheiere, parintele paroh Ciprian Pasca a adresat alese cuvinte de multumire oaspetilor din Maramures prezenti: „suntem in zi de bucurie si comuniune, alaturi de Preasfintitul Parinte Iustin si Delegatia insotitoare, veniti de peste mari si tari, pentru a ne alatura impreuna, in comuniune frateasca si romaneasca, rugaciunile noastre invatate in pruncie. Acesta ctitorie va va intampina in vesnicia Imparatiei lui Dumnezeu pentru este o casa lui Dumnezeu pe pamant canadian".

[...articol preluat de pe site-ul Episcopiei Maramuresului si Satmarului...] 

 

***************************************

 

GARANTORI:

Pr. CIPRIAN PASCA

ANA MARIA SCORDESCU

RUSEN VIRGIL SI ADINA

MARIUS SI MARIANA MITROFAN

Lista donatorilor ramane deschisa, invitand pe aceasta cale pe toti cei care doresc sa ni se alature devenind ctitorii bisericii noastre!

Aducem alese multumiri tuturor celor care sunt alaturi de noi, iar Dumnezeu sa-i binecuvinteze cu tot harul si binecuvantarea Sa.

Doamne Ajuta!

Pr.Ciprian Pasca

Inceputul paginii