HOME -> pagina preotului
 

Pagina Preotului Bisericii Sf. Pr. Ilie Tesviteanul - Schomberg

Predica la Duminica dinaintea Nasterii Domnului( Despre nasterea duhovniceasca a crestinului)- Parintele Cleopa

Predica la Duminica dinaintea Nasterii Domnului - + IPS Irineu Pop-Bistriteanul

Mesaj de Craciun

Predica la Nasterea Domnului

MESAJ DE CRACIUN

“Hristos se naste! Mariti-L! Hristos din ceruri, intampinati-L!
Hristos pe pamant! Inaltati-va!”

Iubiti frati intru Hristos,

In fiecare an, Craciunul vine cu o mireasma deosebita care este specifica numai lui si care se infiripa pe strazi, pe uliti, in curtile si casele oamenilor. Totul este miscare, freamat, pregatire si speranta. Craciunul este numele popular al Praznicului Nasterii Domnului, dar este si numele unui personaj legendar mult indragit de copii, care se cheama Mos Craciun. El vine dintr-un vazduh al sau, purtand cu el nelipsitul sac din care copiii cuminti primesc daruri, mergand pas la pas cu steaua care se pregatreste sa straluceasca pe bolta cerului, vestind nasterea Fiului lui Dumnezeu.

Nasterea lui Iisus din Fecioara Maria este prevestita de profetul Isaia prin cuvintele:,, Iata Fecioara v-a purta in pantece si v-a naste Fiu, si-L va chema cu numele de Emanuel", care inseamna - cu noi este Dumnezeu. Asadar Cel ce se va naste din Betleemul Iudeii este Cel care S-a nascut din vesnicie din Tatal, plin de har si de Adevar si Cel ce impreuna cu Tatal a participat la facerea lumii.

Iata ca Pruncul Iisus, care este Domnul pacii, avea sa creasca si sa iasa in lume, ca lumea Sa-L cunoasca cu numele de Iisus, doctorul sufletelor si a toata neputinta. De aceea Pastorul Cel Bun, sufletul il pune pentru oile Sale, adica pentru lume, ca lumea sa poata dobandi mantuirea. Iar Dumnezeu isi mantuieste oile Sale prin suferinta, jertfa, moartea si invierea Fiului Sau.

Iata ca eternul Dumnezeu S-a hotarat sa intre de-a dreptul in istorie, stramtorandu-se la dimensiunea umana numai de dragul unei fapturi pe care a creat-o si pe care El o iubeste intr-o nesfarsita bunatate.

In aceste zile de minunat praznic este momentul sa-i aratam lui Dumnezeu ca prin credinta si faptele noastre suntem vrednici de iubirea, nasterea si jertfa Sa.

Dorim tuturor romanilor de pretutindeni multa sanatate, lumina in case si in suflete, sarbatori fericite, aducand in incheiere minunatele versuri ale colindului: ,,Dar nu uita cand esti voios, / Romane sa fii bun".

CRACIUN BINECUVANTAT!


Pr. Marius Bujor